Artikelen 1 - 10 van 23 in de rubriek WetenschapWetenschap
Onderdeel van de anatomie van de tanden en kiezen in ons gebit is het cement. Dit cement op onze tanden en kiezen is een heel dun en hard laagje en is erg belangrijk voor de tandophanging. Het is name…
Anatomie, 29-03-2008
Een geweer is in feite een vuurwapen met een relatief lange loop. Bijvoorbeeld in de jacht wordt in plaats van handwapens met geweren geschoten, maar ook militairen, scherpschutters van speciale polit…
Natuurkunde, 25-01-2009
Je kent het vast wel: de wereld van Crime Scene Investigation (CSI). De haast magische wijze waarop uit minimale sporen de identiteit van de daders kan worden vastgesteld, wekt de indruk dat het allem…
Natuurkunde, 20-12-2008
Handwapens of pistolen zijn gemakkelijk in gebruik, maar zijn moeilijk nauwkeurig te richten in (snelle) schietpartijen. De ballistiek (de wetenschap van het schieten) van pistolen richt zich voorname…
Natuurkunde, 25-01-2009
De externe of uitwendige ballistiek houdt zich bezig met het beschrijven van kogelbanen. Wat betekenen de vele formules die worden toegepast om de kogelbaan te beschrijven in het ontwerpen van kogels…
Natuurkunde, 25-01-2009
Plastinatie is een conserveringstechniek voor biologisch materiaal dat preparaten oplevert met zeer natuurlijke vormen en kleuren en een praktisch onbeperkte houdbaarheid. Geplastineerde preparaten zi…
Anatomie, 24-09-2008
Het tuimelen van een kogel (draaiende, buitelende bewegingen maken) heeft veel te maken met het verwondingspatroon dat de kogel aanricht aan het doel. Het wetenschappelijke onderdeel van de ballistiek…
Natuurkunde, 19-01-2009
Odontologie is een heel interessante wetenschap. Het is feitelijk de tandheelkunde die in het forensische onderzoek centraal staat. Met tandheelkundige kennis worden mensen geidentificeerd aan de hand…
Diversen, 19-12-2008
Ballistiek is de wetenschap die het effect beschrijft van verschillende omstandigheden op afgevuurde projectielen. De wetenschap hierachter is al zeer oud, maar was geruime tijd niet vrij van fouten.…
Natuurkunde, 25-01-2009
Als we terugkijken op het verleden zijn er vele knappe koppen geweest die iets hebben ontdekt of hebben uitgevonden. Vaak profiteren wij van hun vondsten, bijvoorbeeld in het geval van elektriciteit.…
Natuurkunde, 27-12-2007