Victorho » Specials » Aandelen

Beleggen in aandelen op de beurs

Beleggen in aandelen op de beurs Beleggen in aandelen: voor de één is het een fascinatie, voor de andere abracadabra. Feit is wel dat iedereen het kan doen als die dat wilt. Daar kunnen sommigen hulp bij gebruiken, want een goede voorbereiding kan grote fouten en daarmee veel geld verliezen voorkomen. Beleg daarom nooit met geld dat je nodig hebt, alleen als je het kan missen.

Starten met beleggen

In het artikel Hoe start je met beleggen? wordt ingegaan op de basisbeginselen van het beleggen. Je kunt immers niet zomaar besluiten om met een zak geld naar de beurs toe te gaan. Waar moet je vooral aan denken en zeker niet vergeten?

Splitsen van aandelen

Soms komt het voor dat bedrijven er voor kiezen om hun aandelen te splitsen. De uitstaande aandelen worden dan vervangen door kleinere. Dit gebeurt als de waarde van het aandeel te groot is. Lees het artikel Beleggen en splitsing van aandelen om te lezen hoe dit in zijn werk gaat.

Stockdividend

Als aandeelhouder kun je goede winsten maken met stijgingen van de koersen van jouw aandelen. Maar door te beleggen kun je ook regelmatig dividend ontvangen. Dit kan in contant geld (wordt wel belasting over geheven), maar ook in de vorm van aandelen. Lees het artikel Aandelen: wat is stockdividend om erachter te komen hoe dat in zijn werk gaat.

Beleggen met een B.V. (Besloten Vennootschap)

Met een besloten vennootschap kun je gaan beleggen. Is dit verstandig en lucratief? Lees dat en meer in het artikel Beleggen met een Besloten Vennootschap (BV).

Emissie van Heijmans en Wavin

In de zomer van 2009 kwamen Heijmans en Wavin in de problemen door de financiële crisis. Zij brachten een aandelen-emissie uit. Er werden vele miljoenen aandelen uitgegeven, bij de al vele uitstaande aandelen. Hierdoor verwaterde de koers. Lees daarover en nog veel meer in het artikel De claim-emissie van Heijmans en Wavin.
Starten met beleggen in aandelen

Starten met beleggen in aandelen

Voordat je met een geldbedrag in de wereld van beleggen stapt, is het belangrijk van te voren het een en ander op een rijtje te zetten. Dit artikel behandelt een aantal tips bij het starten en bepalen…
Beleggen: splitsing en handel van aandelen

Beleggen: splitsing en handel van aandelen

Als een onderneming plannen bekendmaakt om de coupure van de aandelen te verkleinen, zijn de handelaren er als de kippen bij om in die nieuwe stukken te gaan handelen. Als een onderneming aankondigt d…
Beleggen in aandelen: uitkering stockdividend uitgelegd

Beleggen in aandelen: uitkering stockdividend uitgelegd

De leek zal dit vreemd in de oren klinken: de meeste beleggers zitten niet te springen om inkomsten uit hun effectenportefeuille. 'Dat geld komt boven op mijn inkomsten en daarvan moet een aanzienlijk…
Beleggen met een Besloten Vennootschap (BV) en de belasting

Beleggen met een Besloten Vennootschap (BV) en de belasting

Je kunt onder andere privé beleggen of met een BV. Is beleggen met een besloten vennootschap een goed plan? Dat hangt er maar vanaf. U kent vast wel de verhalen dat het buiten de BV slimmer is te bele…
Gepubliceerd door Victorho op 05-09-2009, laatst gewijzigd op 29-01-2017. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.