Victorho » Specials » Klassieke sportautos

Klassieke sportauto's

Klassieke sportauto's De autoracesport heeft al een relatief lang verleden. Maar de ontwikkelingen gaan zo snel dat de sportauto's snel verouderen en vervangen worden door nog betere en nog snellere varianten. Wat waren de grotere sportauto's uit het verleden die zeker niet vergeten moeten worden? In deze special vindt u er een paar.

Auto's in de special

In deze special vindt u de volgende inmiddels klassieke sportauto's:
  • AC Cobra
  • Aston Martin DBR2
  • Porsche 911S

AC Cobra (1961-1966)

Vrij weinig mensen weten af van het bestaan van deze auto, terwijl hij in het verleden erg populair was om mee te racen. Dit kwam vooral vanwege zijn beresterke motor: een reusachtige 480 pk kwam uit het blok met zeven (!) liter inhoud. Helaas had dit Engelse automerk geen toekomst en verdwenen ook de auto's uit de racesport. Lees in het artikel meer over de geschiedenis van het merk en de auto.

Aston Martin DBR2 (1957-1958)

Aston Martin kennen we vooral van de grote dikke en snelle wagens uit de James Bond films. Volkomen terecht dat dit merk zovaak mocht optreden in het decor van deze films. Een echte klassieker is de DBR2, die eigenlijk niet geschikt is om op het witte doek te verschijnen. Met zijn zescilinder haalde hij een top van 280 km/h en behaalde zo verschillende successen tijdens races.

Porsche 911S (1966-1969)

Het merk Porsche kent iedereen toch wel en dan zeker de 911, die nog steeds wordt gemaakt en nog velen willen kopen. Maar dan meestal wel een gloednieuwe, met de nieuwste snufjes. Deze 911S is nog echt "back to the basisc". Niks automaat, grote motoren en honderden pk's, maar wel een heerlijke klassieke auto waarin je nog echt het gevoel hebt van hard werken voor flinke prestaties.
Porsche 911S klassieker (1966-1969)

Porsche 911S klassieker (1966-1969)

Wie kent niet de 911 van het bekende Duitse merk Porsche? Een prachtige auto, die al bijna 45 jaar bestaat. Het uiterlijk is in al die jaren vrijwel hetzelfde gebleven, maar onderhuids zijn er natuurl…
Aston Martin DBR 2: klassieke Engelse sportauto

Aston Martin DBR 2: klassieke Engelse sportauto

Auto's van het merk Aston Martin... vele jongens en mannen dromen om ooit in het bezit te komen van een model van dit Engels automerk. Het merk is een van de succesvolste en beroemdste sportwagens all…
AC Cobra: een Engelse klassieke sportauto

AC Cobra: een Engelse klassieke sportauto

AC? Is dat een automerk? Jazeker! En wel uit Engeland. De AC Cobra (in productie tussen 1961-1966) is misschien wel het bekendste model van het merk. Deze Cobra vormde het hoogtepunt van de traditione…
Gepubliceerd door Victorho op 08-04-2009, laatst gewijzigd op 27-01-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.